Guld eller silver Vilket passar bäst?

by björk

Passar jag bäst i guld eller silver?

Du kanske vill att din outfit ska nå den där lilla extra nivån och vill se ut på det mest ultimata vis?  Du har diskuterat om du ska välja smycken i guld eller silver, men du kan inte bestämma dig.

Vilket är det bästa sättet att ta reda på om guld eller silver passar dig bäst?

Svaret är enkelt:

Om du passar bäst i guld eller silver beror på vilken hudton du har.
Är din hudton varm, kall eller neutral?   

Hur tar jag reda på min hudton?

 

För att ta reda på vilka metaller och färger du passar bäst i behöver du ta reda på vilken hudton du har. Det kan du enkelt göra genom dessa enkla steg.

 

1. Titta på insidan av din underarm eller på något annat ställe där du lätt kan se dina blodådror under huden, kolla på dessa i dagsljus.

2. Vilka färger ser du? Ser dina blodådror blåa eller gröna ut eller har du svårt att avgöra?

3. Om dina blodådror ser gröna ut och din hud har en gulatiga ton har du troligtvis en varm hudton.

Om blodådrorna däremot ser mer blå lila ut och du har en underton som är rosa har du troligtvis en kall hudton.

Ett annat test är att hålla en bit vitt papper mot ditt ansikte. Om din hy ser bättre ut mot pappret har du en kall hudton. Om din hy ser blek eller gul ut bredvid pappret har du en varm hudton

Det kan vara så att du har svårt att se vilken färg du har eller att det ser ut som om du har lite av varje av dessa färger.
Då kan du ha en neutral hudton eller olivfärgad som det ibland också kallas och i och med det passa i smycken både i silver och guld. 

 

Dessa metaller och färger
passar du bäst i

 

Kall hudton
Du har en underton av rosa och gör dig bäst ihop med metaller som silver och ljusa metaller så som vitguld, platina, rostfritt stål och titan.

Vad det gäller färger lyfter du fram dig själv mer med färger så som
blått, lila, rött och rosa. 

 

Varm hudton
Du har en underton av gult och passar bäst i metaller som
guld, mässing, koppar och brons.

Färger gör du dig bäst i varmare så som
brun, kamel , gul, orange och creme beige 

 

Neutral hudton
Du passar bra i alla metaller och färger men kan säkert
känna att vissa framhäver dig bättre.

 

Kolla in alla By Björks unika, klassiska smycken här 

 

Sammanfattning om guld eller silver passar dig bäst 

 

Om du har en kall hudton är silver förmodligen ditt bästa val. Om du har en varm hudton är guld förmodligen mer smickrande. Men vad händer om du inte är säker på vilken kategori du hamnar i?

Det finns några enkla tester som du kan göra hemma för att ta reda på det,
följ därför stegan här ovan. 

När du har fastställt om du har en kall eller varm hudton blir det mycket lättare att välja rätt smycken. Silver tenderar att smickra alla, men det kompletterar särskilt om du har en kall hudton. Guld kan fungera för både svala och varma toner, men det framhäver ofta det bästa hos dem med varmare hudtoner. Oavsett vilken hudton du har finns det dock sätt att få båda färgerna att fungera för dig

Om du är osäker på vilken färg på smycken du ska bära vid ett festligt tillfälle eller till vardags kan du göra ett snabbt test hemma för att avgöra om guld eller silver är det mest ultimata för din hudton. När du vet om du har en kall eller varm hudton blir det mycket lättare att välja rätt accessoarer. Och kom ihåg – oavsett vilken hudton du har finns det sätt att få båda färgerna att fungera för dig!

Kolla in alla unika halsband ifrån By Björk här.

 

Vilka ädelmetaller har By Björks smycken?

Våra smycken finns i silver och guld.
Alla By Björks smycken är tillverkade i 925 sterling silver och har antingen ett överdrag av rhodium som är en silverfärgad metall som förhindrar silvret ifrån att oxidera. Eller så är de överdragna med ett lager av 18K guld.

Observera att du alltid har öppet köp när du köper smycken ifrån By Björk, skulle du vara osäker på om du ska köpa ett smycke i guld eller silver har du alltid i efterhand möjlighet att byta eller göra ett återköp.