namttGöra julstjärna, julgranskulor, vackra julklappar

 

Jag brinner för att skapa och tillverka

 

Har alltid gilla att skapa saker, det har jag haft i mig sedan liten.
Om jag får upp något i mitt huvud ger jag mig inte förrän jag har testat det.

Julen är en sådan tid på året då många olika idéer om saker man kan göra själv kommer upp i mitt huvud. I år har jag tänkt att ta detta till en ny nivå och satt ihop en onlinejulkurs.
Titta längre ner i detta inlägg för att signa upp dig!

Har tidigare tillverkat både smycken, kläder, möbler och inredning.
Redan sedan jag var liten började min passion för inredning och för att skapa.
I mitt flickrum möblerade jag om väldigt ofta, gjorde egna tavlor, sydde kuddar, målade, stylade och testade nya kombinationer av färger och material.

Lantligt hem med hög takhöjd

Husrenovering och att få se huset växa fram

 

Det blev som om nästa pusselbit i mitt liv föll på plats när jag och min man flyttade ihop i vårt hem som han köpt något år tidigare.

Min man Mikael är snickare och redan när vi träffades var han var i full färd med att renovera. Jag slängde mig rakt in i renoveringen av vardagsrummet och allt vad det innebar med att riva, snickra, lägga golv, isolera och för att inte tala om att välja och få till alla de olika materialen och detaljerna.

Det var mycket jobb och emellanåt var jag helt slut i både kropp och knopp, men samtidig älskade jag det.

Att få se ett rum förvandlas, ifrån helt kaos med inget golv alls till att bli ett drömrum.

Jag lärde mig undan för undan av Micke hur det gick till när man gjorde alla de olika momenten och det var dessutom så kul att vi kunde skapa allt tillsammans.

 

Renovera och jobba med egna händer

 

Jag har alltid tyckt att det varit roligt att få jobba med mina egna händer och att verkligen veta att det vi skapat har vi gjort själva.

Att få göra saker själv ifrån planering, rivning, byggnation och att mot slutet omsorgsfullt få välja färgnyanser, möbler och inredning, det är för mig att skapa.

Om man ska åstadkomma något måste man göra det själv

 

Mina gener om att göra saker själv och att skapa ligger långt tillbaka i släkten. Redan min gammelmorfar var smed och smidde diverse vackra konstverk och praktiska saker som hästskor och verktyg.

Han byggde också en egen cykel som man än idag kan se i hembygdsparken i Gällaryd, byn där jag är uppväxt, så visst ligger generna om att skapa långt tillbaka i släkten.

Redan ifrån barndomen blev jag inpräntad att om man ska åstadkomma något gör man det själv och att man inte får något gratis här i livet. Detta har jag sedan alltid haft med mig i bakhuvudet och även det att hårt arbete lönar sig.

Är även uppväxt i Regionen GGVV ( Gislaved, Gnosjö, Vaggeryd och Värnamo ) som är känd över hela landet för sin Ta-sig-för-samhet och detta har inte minst sagt präglat även mig.

Inredningsreportage i lantliv

Inredningsbok och reportage i Lantliv

 

Jag har alltid gillat att umgås med likasinnade kvinnor som delat samma inrednings- och skapande intresse som mig själv.

Redan 2010 blev vårt hus genom en fin vän introducerat för en reporter som tillsammans med en fotograf kom hit och tog bilder och gjorde intervju för både reportage i en inredningstidning och till inredningsboken ”Inred lantligt inne och ute” av Anna Örnberg.

Detta blev som ett första kvitto på att även andra uppskattade det vi skapat och att vi var på väg i rätt riktning.

Efter detta har det blivit fler reportage, bland annat i lokaltidningen och nu senast i min favorittidning Lantliv.

Reportaget i Lantliv blev sedan också utvalt ihop med 19 andra underbara och inspirerande hem, som varit med i 2020 års tidningar, till samlingstidningen Lanliv hela året.

Ni kan tro att en skapare och inredningstokig kvinna som jag blev glad!

En mycket fin ära att få vara med i denna underbara tidning där jag hämtat mycket inspiration och idéer genom tiderna.

Lantligt juligt hem

Älskar julen och all juldekoration man kan skapa

 

Jul är den mysigaste och mest inspirerande tiden på året om du frågar mig.
Tiden innan jul då det här med att skapa och dekorera ställs på sin spets är verkligen så härlig.
Det finns otroligt mycket fint man kan skapa av så enkla saker.

Jag älskar att komma på en idéer om en sak jag vill skapa, klura ut hur jag ska göra den, testa och sedan få ett färdigt resultat i min hand.

Skapa egen juldekoration

Älskar du liksom jag också julen och att få skapa egen juldekoration?

Då får du inte missa detta!

Har i år tänkt att ta nästa steg i min kreativa ådra i att skapa och har därför satt ihop en onlinejulkurs med dokument och mallar ihop med filmer om hur du själv skapar de olika juldekorationerna.

Du får bland annat ta del av hur man tillverkar fina julstjärnor av bakplåtspapper, med belysning i, vackra julgransdekorationer gjorda av vanligt papper samt julpapper, dekorationer och etiketter att fästa på dina julklappar.

Tänk att en lite kall mörk dag i november, december tända lite ljus, vrida på julmusiken och plocka fram pysslet och bara känna julstämningen infinna sig.
Eller varför inte dra ihop jobb eller tjejgänget till en mysig pysselkväll?

Göra julstjärna, julgranskulor, vackra julklappar

Kurs i att skapa egna juldekorationer

 

Om detta verkar intressant missa då inte att signa upp dig på förhandslistan om att ta del av filmerna och dokumenten som behövs.

De 100 första signar upp sig gratis därefter kostar kursen 149:-  (denna förhandslista är inte bindande, om du inte är bland de 100 första kommer du senare att få välja om du vill köpa kursen eller inte)

Tyvärr är nu gratisplatserna fulltecknade men du kan anmäla dig genom att swisha 149:- till 123 438 33 60 och ange namn och din email.

Materialet kommer att släppas söndagen den 15:e november så att du har god tid på dig att pyssla ända fram till jul.