En välkomnade och rymlig entré ger en härlig känsla när man kommer till ett hem.
Då vi tidigare bara hade en liten hall kände vi att en större var ett måste och vi blev tvungna att bygga till.
För att tillbyggnaden skulle passa ill det befintliga huset valde vi att göra tillbyggnaden likt en gammal veranda med fina  dubbeldörrar, vackra spröjsade fönster, stengrund och plåttak.

Veranda med spröjsade fönster ​

Då vi beslutat oss för att bygga entrén i stil med en gammal veranda började jag leta efter inspiration ifrån gamla sekelskiftshus med vackra spröjsade fönster och diverse utsmyckning. Fastnade tillslut för denna typ av spröjs och design. Eftersom vår entré var tvungen att vara isolerad som de flesta gamla verandor inte var blev vi tvungna att ta hänsyn till detta och göra ritningarna där efter.

Entrén före tillbyggnad ​

Ifrån början hade huset bara en liten hall där man knappt fick plats med någon förvaring av kläder, skor eller annat. Utanför fanns en gammal söndrig gjuten trapp med ett litet plåttak ovanför.
Vi blev tvungna att göra om både inne i hallen och utanför och bygga nytt. 

 

Bila bort den gamla trappan ​

Första momentet blev att plocka ner det lilla taket med stolpar för att sedan bila bort den gamla gjutna trappan, ett moment som inte var det smidigaste. Både att hantera själva bilningsmaskinen och att sedan frakta bort all gammal betong. 

Gammal stengrund ​

väVi ville att entren skulle bli så lik en gammal veranda som möjligt. Därför valde vi att köpa gamla naturstenar som vi placerade i ytterkanten av plattan som vi skulle gjuta. Detta för att grunden skulle se ut som en  gammal stengrund. Det blev mycket mer jobb att göra en grund på detta vis istället för  att gjuta en vanlig platta då vi nu fick bygga själva formen till plattan av stenblock och sedan fylla betong däri. Men vi tyckte att det var värt det, dock så här i efterhand syns grunden inte lika mycket som vi trott men när man väl får en skymt av den blir man väldigt glad då det blev en väldigt fin detalj. 

Veranda med bandslaget plåttak

Vi gjorde egna ritningar på verandan och byggde den sedan där efter. 
För att få till taket på bästa vis emot det befintliga var vi tvungna att sänka golvnivån i verandan gentemot den
ursprungliga höjden på golvet i huset.
Sedan valde vi att lägga rött bandslaget plåttak både för att få en smäckrare  känsla och för att det inte skulle bygga för mycket i höjd vilket ett tegeltak skulle göra.

Dubbeldörrar och spröjsade fönster

När det kom till dubbeldörrarna och fönsterna som skulle göra hela entréns utseende lät vi en lokal snickare bygga. Detta för att få exakt de mått och utseende som vi önskade.  

Om du vill se mer ifrån vår gård följ oss gärna på Instagram @inspiration_bybjork